Участь у щорічній зустрічі NEO-ICP EACEA, Національний Еразмус+ офісів та Національних Еразмус+ Агентств (23-25.01.2024 р., м. Брюссель)

З 23 по 25 січня 2024 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у щорічній зустрічі NEO-ICP EACEA. У заході взяло участь понад 250 представників Національних Еразмус+ офісів, Національних Еразмус+ Агентств  та контактних пунктів з усього світу. Програма заходів складалась із загальний сесій та воркшопів за різними напрямами Програми у сфері освіти, молоді та спорту, а також робочі зустрічі з проєктними офіцерами Європейського агентства ЕАСЕА.

З вітальним словом до учасників звернулись Sophie BEERNAERTS, Director (acting), Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA), та Adrian VEALE, Policy Officer, International Cooperation Unit, DG EAC, European Commission.

Під час першої сесії Adrian VEALE, Policy Officer, International Cooperation Unit, DG EAC, European Commission, презентував ключові оновлення в межах Програми Еразмус+ на 2024 рік, присвятивши велику увагу досягненням в межах конкурсів по освіті за попередній рік по всім регіонам Програми.

Під час другої частини заходу учасники мали змогу приєднатись до воркшопів з проєктів мобільності та проєктів співпраці. Робочі групи мали на меті обговорити проблеми та виклики, а також обмінятись досвідом вирішення актуальних питань.

Під час наступних робочих днів команда НЕО в Україні відвідала сесії про конкурси Еразмус+ на 2024 рік, їх особливості та роль команд офісів та агентсв у підтримці новачків та досвідчених представників організацій. Зокрема, Світлана ШИТІКОВА, координаторка НЕО в Україні, провела презентацію про стан української системи вищої освіти в умовах війни, її першочергові та перспективні потреби для ефективного реагування з боку партнерів та розширення співпраці між українськими й іноземними закладами вищої освіти в межах Еразмус+.

Попередня Робоча зустріч з щодо проєкту DigiUni з заступником Міністра освіти ...